Sommarlistan

Hej från en som sitter hemma sjukskriven för paniksyndrom. Jag kommer nog inte skriva mer om det än så, det är vad det är och jag jobbar så hårt på att hantera det och bli bättre. Vi går därför vidare och hoppar rakt in i en sommarlista som jag hämtat hos Wilda. Den blir förstås färgad av mitt mående just nu, men ger mig ändå en chans att reflektera hur jag vill att sommaren ska vara.

DSC_0178Vad känner du inför sommaren?
Oro och förväntan. Oro över att den kommer försvinna i en skuggmoln av panikångest och trötthet. Förväntan över att tillbringa tiden med fin person som håller min hand genom dagarna. Därtill är jag glad för de saker jag ska hitta på med mina vänner, allt från musikupplevelser, utflykter och lugna hemmakvällar.

Ska du göra något du inte har gjort förut?
Jag ska vara med som fotograf under en hel bröllopsdag. Nervöst och roligt! Utöver det hoppas jag det blir besök på både Nordiska akvarellmuseet och Sandgrund, annars har jag inga direkta saker planerade.

dsc_0595
Vilka smaker vill du uppleva?
Färska jordgubbar, flädersaft, saltlakritsglass och solvarma tomater från balkongen.

Vilka platser vill du besöka?
Falkenberg, Källsjö, Gränna, någon ny ö i Göteborgs skärgård samt Nordiska akvarellmuseet och Sandgrund.

Vad oroar du dig för?
Att mina panikkänslor inte kommer avta. Att inte kunna somna utan någon annan i lägenheten och bristen på självständighet det ger. Att gå miste om saker.

Hur vill du ta hand om dig själv i sommar?
Genom att umgås med människor jag tycker om. Yoga. Löpning. Pussar. Utflykter. Bada i både sjö och hav. Måla, läsa och skriva.

DSC_0150Vilka dofter vill du njuta av?
Blommor, sommarregn, grillad mat, solvarm hud, salt havslukt och nyklippt gräs.

Vilka människor vill du träffa?
Jag ser fram emot att träffa min barndomsvän Anna som kommer ner från Dalarna några veckor i sommar. Annars vill jag mest hänga med vännerna i Falkenberg och de kollegor jag umgås med utanför jobbet. Personer jag känner och vars umgänge är kravlöst och enkelt.

Vilka ljud kommer du att lyssna efter?
Fågelkvitter. Katternas jamande när de vill ut på balkongen. De djupa andetagen från personen sovandes bredvid. Det knastrande ljudet under fötterna på skogspromenader.

Hur vill du känna dig?
Fri, lugn och lätt. Ångestfri.dsc_0357

2 reaktioner på ”Sommarlistan

  1. Så fint att läsa, även om det också gör ont att höra att du inte mår bra. Ångest är så vidrigt. Önskar att den ska släppa taget om dig och låta dig njuta av sommaren. Men även om det inte blir som du tänkt dig tycker jag att dina första ord om att ”det är vad det är” är så kloka. Det viktigaste är att försöka ta hand om sig själv på bästa sätt i såna här lägen. Så mycket det går. Tänker på dig!

    Gilla

  2. Åh, fågelkvitter. Det saknar jag när jag bor i min lägenhet i stan. Hemma hos mina föräldrar hör jag fågelkvitter hela dagarna. Hoppas din sommar har varit fin än så länge och att du fått äta saltlakritsglass 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s