Vecka 18

Efter en halv vecka i Rom, en halv vecka tillbaka på jobbet och ett fullbokat fritidsschema är jag nu ganska mör i kropp och huvud. Nu följer ytterligare en vecka med mycket inplanerat men jag försöker komma ihåg att avsätta egentid, meditera och hinna springa någon gång eller två. Jag tror det kommer bli bra bara jag kommer in i vardagen igen efter en veckas resa med avsaknad av rutin.

Ett litet smakprov på fyra bilder från Rom, här var det måndagseftermiddag och jag promenerade själv i några timmar med hörlurar i öronen och solglasögon vilandes på näsroten. Jag är väldigt förtjust i att besöka kyrkor och målet med promenaden var den lilla gotiska kyrkan uppe i vänstra hörnet. Den visade sig dock vara stängd och besviket traskade jag tillbaka över vattnet, gick så att jag kom mittemot och fick åtminstone en bild på dess vackra fasad. Som av en händelse kom jag däremot förbi Basilica San Giacomo och sakta gick jag in för att ta in atmosfären. Jag blir hänförd av de flesta kyrkor men den här var speciell. Kanske för att det var nästan helt tomt, kanske för att jag var extra känslig i sinnet efter att ha varit flera dagar hemifrån eller så var det inget eller något annat, oavsett så fylldes jag av en sådan känsla av båda glädje och sorg.  Torkade en tår och kände mig tacksam för att jag hittat hit, till just idag och att jag mår bra igen.

Resan kommer såklart få ett eget inlägg så småningom, så nu blir det en halv veckosammanfattning med sådant som hänt, sådant som tänkts och sådant som känts sedan jag kom hem.

  • Jag har sprungit två gånger och det var så himla jobbigt. Avslutade med att sätta mig på en klippa i solen, göra lite yogaövningar och ta in den vackra utsikten vilket gjorde att det kändes ungefär tusen gånger bättre.
  • Albumet Däggdjur med Säkert! Åh, så bra. Jag gillar särskilt Snooza, Det ska hända dig med och Modifiering.
  • Att gå ut med en kollega efter jobbet, sitta på en uteservering och planera vår kommande teamaktivitet. Så himla himla roligt när man kan umgås även utanför jobbet.
  • Att jag kan hämta det jag gjort på keramikkursen nästa vecka! I fredags glaserade vi allt och jag är så nyfiken på hur allt kommer se ut.
  • Albus som blir så glad när jag tar fram kopplet eftersom promenader är en av hans bästa grejer. Visserligen rör vi oss vanligtvis i snigelhastighet och kommer ca 10 meter från porten, men ändå. Han föredrar dessutom att ligga i gruset på asfalten över gräset, knaskatten.
  • Jag har äntligen nätat in min balkong! Svor ca hundra gånger eftersom nätet inte var jämnt fyrkantigt och således inte heller är jämnt uppspänt men nåväl, jag blir väl blind för det så småningom. Det viktigaste är trots allt att katterna kan vara där utan konstant uppsikt och det känns skönt. Rasmus var så nöjd att han tackade mig med något så ovanligt som att ligga i mitt knä. Gott betyg!

Nu ska jag fixa lite lunch innan pappa kommer på besök. Ska få hjälp med att transportera min dumma bil till verkstaden och passa på att åka förbi en blomsterbutik och inhandla jord och lite annat till balkongen. Tror det kommer bli en finfin söndagseftermiddag.

4 reaktioner på ”Vecka 18

  1. Åh blir tårögd när jag läser. Så mycket fint och är så glad att du åkte iväg. Tycker alltid själv att det är svårt att komma tillbaka till rutiner efter en resa så jag hoppas att det ändå går fint för dig och att du får bära med dig känslan från Rom länge. ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s