Längtan efter en grön balkong

Dessa gråa dagar får mig att längta något så otroligt efter vår och en grön balkong att tillbringa helgdagarna på. Att kunna ta ut frukostbrickan, låta katterna spana efter flugor och bara sitta tyst. dsc_0346Jag vill fylla balkonglådorna med växter och drömmer i år om en låda som är helt full med lavendel. Kanske några plantor mynta för att göra svalkande myntavatten eller läskande mojitos. dsc_0303Jag vill sätta fröer i jorden och se hur de sakta växer sig större. Funderar lite på vad jag vill odla och tänker att det nog ändå blir lite tomater åtminstone. Kanske fyller jag vinlådorna med sommarblommor och får en alldeles egen sommaräng i miniformat.dsc_0357Fika i mängder. Tänk en skål hemmagjord glass en solig vårdag, ja tack.dsc_0595dsc_0597Jag var verkligen så glad över min balkong förra året och tänker att jag ska tillbringa ännu mer tid där i år. Förutom att fylla den med gröna växter är det hög prio på att näta in den så jag vågar låta katterna vara där utan konstant översyn. Rasmus tenderar nämligen att glömma bort omvärlden så fort en fluga närmar sig och jag vill helst inte att han ska hoppa ner till grannen nedanför. Känns som genomförbara planer och det känns lite, lite tråkigt att det bara är januari.

4 reaktioner på ”Längtan efter en grön balkong

  1. Iiih så härligt och oj som jag instämmer! Njuter av dina bilder som av ett fint trädgårdsmagasin och bara längtar, längtar, drömmer och längtar. Snart kan jag inte hålla mig längre utan sår tomat. Hade tänkt vänta till i alla fall andra veckan i februari men nu vete jag sjutton om det går!

    Gilla

    1. Åh men eller hur! Har så himla dåliga ljusförhållanden i den här lägenheten så får kanske investera i någon form av växtbelysning, för som jag längtar efter att sätta igång!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s